Ofte stillede spørgsmål omkring lån

Overvejer du at tage et lån eller nye kviklån? Her vil vi besvare nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring emnet, som er rart at vide forinden.

Hvordan kan jeg forbedre mine chancer for at få et lån?

Før du ansøger om et lån, skal du sørge for, at dit finansielle område er i orden. En långiver ønsker at vide, at du kan og vil foretage dine betalinger i fremtiden. Afhængigt af lånetypen forudsiger långivere sandsynligheden for, at du betaler tilbage lånet på baggrund af din indkomst, stabilitet i forhold til f.eks. dit erhverv og din historik med tidligere at betale dine regninger.

For at imponere en långiver skal du have en god historik for at betale regninger og ingen udestående misligholdte regninger. Du skal også kunne bevise, at du har en stabil indkomst, og at du ikke allerede har for mange gældsforpligtelser.

Långivere beder typisk om din indkomst og andre oplysninger til din låneansøgning. De finder ud af din betalingsvaner og de beløb, som du skylder forskellige långivere, ved at se på din kreditrapport og din kredit score.

Hvad er en kredit score, og hvad betyder det?

En kredit score er beregnet ud fra oplysningerne i din kredithistorik. Den betragter ikke oplysninger, der ikke er i din historie. For eksempel er indkomst ikke inkluderet i din historie. Du kan få en førsteklasses kredit score på en relativt beskeden indkomst, så længe du betaler dine regninger til tiden og er opmærksom på andre faktorer.

Din kredit score er baseret på hvor længe du har haft kredit, din gældsudnyttelsesgrad ,som er din samlede gæld sammenlignet med tilgængelig kredit, uanset om du for nylig har åbnet ny kredit, hvilke typer kredit du har og betalingshistorik Af disse faktorer er din betalingshistorik den vigtigste.

Du har ikke kun en kredit score. Långivere bruger forskellige andre scores til forskellige formål. En kredit score, når du ansøger om en bil, vil være forskellig fra din kredit score, når du ansøger om et hus. Din score varierer også fra dag til dag.

Små forskelle i din kredit score er ubetydelige, og du skal ikke bekymre dig om dem. Det er i virkeligheden det større billede, der tæller.

Hvordan beregnes renter på et lån?

Renter angives som et årligt beløb, men det beregnes normalt dagligt eller månedligt.

Sig for eksempel, at du har et lån med en årlig rente på 12 procent. Hvis din saldo er 50.000 kr. i begyndelsen af ​​perioden, vil din renteudgift for måneden være 50 (50.000 gange 12 procent divideret med 12 måneder).