Sådan får du mest muligt ud af dit rådighedsbeløb

Indeholder annoncørbetalt indhold

Er du studerende, dagpengemodtager, eller har du blot et rådighedsbeløb, der er mindre end de flestes? Så er der god grund til at have et skarpt øje på din økonomi og begrænse dit forbrug, for stikker det først helt af, risikerer du en unødvendig gældsættelse. Her kan du blive klogere på, hvordan du får mest ud af dit rådighedsbeløb.

Lån 5000

Bo billigt

Boligen er ofte uden tvivl din største post på dit månedlige budget, medmindre du naturligvis bor gratis hjemme hos mor og far. Men er du ikke så heldig, at du har mulighed for gratis tag over hovedet, så gælder det om at være særlig opmærksom på boligposten. Er du bosat i nogle af de store studiebyer i landet – såsom København eller Aarhus, så kommer du nok ikke uden om, at du er nødt til at dele bolig med en anden.

Huslejepriserne i København og Aarhus er nemlig uden tvivl de højeste i landet, og du får derfor meget svært ved at finde din helt egen bolig – især hvis indtægten hovedsageligt er en skrabet SU. Hvis du gerne vil have dit eget uanset hvad, bør du lede efter en mindre etværelses uden for byen, hvor der er knap så meget konkurrence og hvor priserne er mere tilforladelige. Husk altid at søge om boligstøtte, hvis du har mulighed for det.

Køb dit kluns på nettet

Det er nok de færreste, der takker nej til en shoppetur, men er pengene små, så er det en luksus, du må kigge langt efter. Men når opsparingen er godt fedet op, og det endelig er tid til at få købt ind af nyt lækkert kluns, så kan der være masser af penge at spare, hvis du shopper på nettet.

Ofte har onlineshopsene altid en eller anden form for udsalg, ligeledes har du også mulighed for at finde rabatkuponer på nettet, eller hvis du tilmelder dig shoppens gratis nyhedsbrev. Vær opmærksom på, at flere butikker også tilbyder en eller anden form for afbetaling – hvilken kan være ganske smart til de store udgifter såsom en computer eller ny smartphone. Du bør dog huske på, at afbetalinger i sidste ende blot er et helt almindeligt lån. Hvorfor det kan være en god ide at tjekke op på, om det er billigere at låne andre steder. Du kan eventuelt tage et lån på 5000 kroner hos KreditNU, hvor du ikke betaler nogen månedlig rente, og hvor du har mulighed for at indfri lånet, når du vil.

Begræns dine dagligvareindkøb

Er du også typen, der køber ind efter arbejde eller studie, lige når maven knurrer eller mest? Så kan der være mange penge at spare, hvis du begrænser dine dagligvareindkøb til blot et par gange om ugen. For oftest når man køber ind på tom mave, så sniger der tit også en plade chokolade eller en pose chips ned i indkøbskurven. I stedet kan du lave en madplan for hver uge eller hver måned, hvis du er rigtig struktureret, og dermed undgår du at bruge for mange penge på madbudgettet.