Spar penge på bil, forsikring og lån og få mere luft i økonomien

Få hjælp til lån på Guide til kviklån samt nyheder omkring lån generelt.

Din økonomi har indflydelse på mange ting i din hverdag: Har du f.eks. råd til de fritidsinteresser, fornøjelser eller andre aktiviteter, som giver dig livskvalitet? Det kan f.eks. være en tur i biografen, en god musikoplevelse ved en koncert, en rejse du gerne vil opleve sammen med gode venner. Hvis pengene er knappe, kan du nemt og hurtigt låne her: Kviklån

Hvis du har fornemmelsen af at du ikke har godt nok styr på dit budget og dit månedlige forbrug, kan det være en god ide at få hjælp fra en app, der registrerer dit forbrug fra dag til dag. Ved at holde styr på dine daglige udgifter, kan du blive mere bevidst om hvad du bruger dine penge til. 

Her kan du læse nogle flere tips til hvor du kan spare penge på bil, forsikringer og lån, så du har flere penge mellem hænderne til de ting, der giver dig livskvalitet:

1. Bilen er en pengesluger

En bil er et nemt og bekvemt transportmiddel, men koster også kassen i f.eks. vægtafgift, forsikring, benzin og reparationer. Derfor er det en god ide at overveje, om du overhovedet har brug for en bil?

Hvis din økonomi er presset, er der mange penge at spare ved at skifte bilen ud med anden transport. Du kan f.eks. pendle til arbejde på en elcykel, bruge offentlig transport, eller lave en samkørselsordning med gode kolleger. 

Men hvis du ikke kan undvære bilen, kan du istedet hente besparelser ved at være opmærksom på følgende ting:

  • Køb en mindre bil frem for en stor, og spar penge på vægtafgift og benzin
  • Vedligehold din bil jævnligt, ved at feks. at tjekke dæktryk, så bilen ikke bruger mere brændstof end nødvendigt
  • Kontroller dit oliefilter en gang om måneden, så bilen bruger benzinen optimalt
  • Indhent flere tilbud fra mekanikere, hvis bilen skal på værksted

2. Tjek hvor meget du betaler til forsikringer

Du kan med fordel også gennemgå dine samlede udgifter til forsikringer og bruge lidt tid på at få tilbud hos andre forsikringsselskaber. Jo flere forsikringer du samler hos et selskab, jo flere penge kan du spare, hvis du sørger for at forhandle lidt om vilkårene. Du kan f.eks. tjekke hvor meget du betaler for disse forsikringer:

  • Indboforsikring
  • Bilforsikring 
  • Husforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Ansvarsforsikring

3. Tjek dine lån

Du kan få mange besparelser ved at tjekke dine lånevilkår hos banken. Hvis du betaler meget høje renter, kan du indhente tilbud hos andre banker, som måske gerne vil overtage din konto. Alternativt kan du sørge for at afbetale de lån, der har den højeste rente først.