SEO – er det en opgave jeg kan løfte selv?

Hvis SEO er et relativt nyt begreb for dig, så skal du slet ikke være ked af det. SEO er en af de ord der flourerer på arbejdspladsen som omgangssyge, alle folk snakker om det, men der er ikke rigtigt nogen der kan sætte en konkret finger på hvad det egentligt er begrebet dækker over – og det er der virkelig ingen skam i. SEO er et utroligt kompliceret begreb der kun bliver og virker større, jo mere man vælger at dykke ned i det. 

Hvis du går eller står med overvejelser om at selv optimere din hjemmeside med henblik på bedre SEO, så er det måske lige et par ting du bør være klar over, før du bare kaster dig selv ud i hovedløs skrivning dag ud og dag ind.

Den første ting du opdager når du går ind i hele SEO verdenen er at det er utroligt kompliceret. Der er front-end SEO og back-end SEO. 

Front-end SEO er alt det du kan se på din hjemmeside. Det er hjemmesidens indhold, dine billeder og dine videoer. ALT dette bør du tjekke igennem i sømmene for at sikre dig, at de har fokus på netop det søgeord du har valgt. 

For før du overhovedet bør gå i gang med SEO bør du overveje at få lavet en søgeordanalyse. Og med søgeordsanalyse snakker vi ikke om en af de der små hurtige overvejelser, hvor du lige vurderer hvad du selv tror folk søger på, når de leder efter dit produkt – du skal være 110% på at dine søgeord er relevante for dine potentielle kunder, før du går i gang med at skrive – for hvis du har fået fat i det forkerte søgeord og SEO-optimerer din hjemmeside efter det søgeord, svarer det lidt til at du smider en kugle i et våben, vender dig 180 grader og skyder kuglen væk fra den flok du egentligt havde udset dig. 

Det er den samme mængde arbejde, men uden nogen som helst form for egentligt belønning. Du må bare lade igen (altså skrive hele din hjemmeside om med henblik på det nye søgeord, som du forhåbenligt har fået professionelt råd til at finde, og bare prøve igen) Det er ofte her folk føler at opgaven bliver for stor og uoverskuelig, hvorefter de fleste vælger at outsource opgaven til et bureau, der har mange års erfaring med det.

Hvis du har fået øjenen op for SEO, kan du finde meget mere information på dette link: SEO bureau