Sådan sparer du som studerende

Er du studerende? Så er du formentligt også klar over, at det ikke altid er lige nemt at få SU’en til at slå til. Kunne du derfor godt bruge en række gode råd til, hvordan du kan forbedre dine egne forudsætninger for, at SU’en holder til hele måneden? Så er du kommet til det helt rigtige sted, hvorfor det varmt kan anbefales, at du læser med i denne guide til, hvordan kan spare bedst muligt, når du er studerende.

Det er dog ikke altid, at det er lige nemt at få pengene til at holde. Er dette tilfældet, kan det nogle gange være, at man skal låne en lille smule penge. Eksempelvis som studerende kan det være rart at låne en lille smule, som kan fungere som “buffer” til de hårdt ramte måneder rent økonomisk. Lån 5.000 kr.

Skær ned på overflødige udgifter

Det første som du med fordel kan gøre, når du skal spare er at foretage en nøje vurdering af din økonomiske situation. Måske sidder du nu og tænker, hvad det da skal gøre godt for. Ved at skabe et overblik over din økonomi, kan du få et komplet billede af, hvad du bruger dine penge. Det kan altså i den forbindelse være, at du får øje på et par udgifter, som du ikke var klar over du havde, men som du i virkeligheden godt kan undvære. Det vil altså sige, at du har mulighed for at skære unødvendige udgifter fra, hvis du skaber et overblik over din økonomi.

Når du ønsker at skære ned på unødvendige udgifter, er det i denne forbindelse vigtigt at nævne, at selv de mindste udgifter kan gøre en væsentlig forskel på den lange bange. Forestil dig eksempelvis, at du betaler 100 kroner hver måned til et eller andet, som du måske ikke synes er meget. Men ganger du dette med årets 12 måneder, vil du have en årlig udgift på 1.200 kr. som du kan undvære.

Læg en plan

Når du har skabt dig et godt overblik over din økonomi og forhåbentligt fået skåret nogle udgifter fra, som du egentlig godt kan undvære, så bør du lægge en plan. Men hvad menes der overhovedet med, at du skal lægge en plan, og hvad skal det gøre godt for?  

Først og fremmest menes der, at du bør lægge en plan for, hvor meget du hver måned vil spare og bruge på de forskellige poster. Her er det vigtigt, at du lægger en plan, som er realistisk. Er dette ikke tilfældet, vil du formentligt opleve, at du ikke kan leve op til din plan, hvilket blot vil føles som et nederlag, hvilket ikke gør det særligt spændende at spare.

Lykkedes det dig at få lagt en plan, bør det gerne være medvirkende til, at du kan spare mere på dine penge, og som månederne skrider frem, skulle det gerne blive mere og mere motiverende at spare. God fornøjelse.