Er det muligt at låne uden sikkerhed?

Dette er sponsoreret indhold 

Når man skal ud og låne penge, er der mange begreber man skal have styr på, og det kan for mange virke som en uoverskuelig jungle at bevæge sig ud i. Når man låner mindre beløb, som for eksempel Lån 5.000 kr. så er det ofte for at få råd til nogle uforudsete udgifter. Det kan være at opvaskemaskinen pludselig er gået i stykker, blandingsbatteriet lægger, eller mange andre ting. Disse kommer som en ubehagelig overraskelse, og man kan derfor have brug for at låne mindre summer penge, til at udbedre den uforudsete skade. 

Hvad betyder det at stille sikkerhed for et lån?

Når din låneudbyder beder dig om, at stille sikkerhed for dit lån, så drejer det sig om, at udlåneren ønsker en form for garanti for at du kommer til at betale de lånte penge tilbage til dem. En sikkerhed findes som regel i fast form, som en bil eller et hus. Når udlåner bliver stillet en ting som sikkerhed, fungerer denne ting som en slags pant. Skulle du derfor ikke have mulighed for at betale pengene tilbage, så kan udbyderen af lånet, tage denne ting i deres besiddelse. På den måde er udbyder sikker på, at de kommer til at få deres penge tilbage, på den ene eller anden måde. 

Lån uden sikkerhed er en mulighed for de fleste

At låne penge, og især mindre beløb, er fuldt ud en mulighed for langt de fleste danskere. Der findes en lang række udbydere af sådanne lån, så det er bare med at komme i gang med at søge. 

Man skal dog huske på, at lån uden sikkerhed ofte kun er muligt for mindre beløb. Disse lån bliver kaldt kviklån, eller forbrugslån. Dog tilbyder banker som for eksempel Bank Norwegians har lån uden sikkerhed på op til flere hundrede tusinde kroner, men hvis man ønsker at låne penge til større ting, kan det bære en bedre idé at tage lån med sikkerhed.  

Når du låner penge uden sikkerhed, kræver det oftest bare at du taster dine personlige oplysninger ind, og godkender med NemID. Herefter bliver din anmodning gennemgået, og ofte er pengene på din konto enten samme dag eller næste. 

Fordele ved lån uden sikkerhed

En fordel ved forbrugslån er, at når man tager et lån uden sikkerhed, så er pengene 100 % dine, til at bruge til hvad du vil, og du behøver normalt vis ikke at skulle forklare nogen hvad du skal bruge pengene til. Det er helt op til dig selv. Desuden går det også langt hurtigere end en et lån med sikkerhed. Står du derfor og skal bruge pengene her og nu, så kan det være en god mulighed, idet du ikke skal gennem hele bureaukratiet med at forhandle sikkerhed, for at få udbetalt dine penge. 

Der er ingen skam i at tage lån uden sikkerhed. Især unge, kan blive udsat for uforudsete udgifter, som de har brug for ekstra penge til. Denne gruppe har sjældent mange tusinde kroner liggende til udbetaling, eller et hus eller bil til at stille som sikkerhed. For denne gruppe kan et lån uden sikkerhed derfor være den eneste mulighed.