3 grunde til at sportsmassage er for alle

Selvom at det kan virke en smule misvisende at det hedder \’sportsmassage\’, så er denne lidt mere dybdegående type massage faktisk for alle og enhver der gerne vil føle sig lettere på tå og præstere deres ypperste, når der er behov for det. 

Udtrykket \’sportsmassage\’ bruges om massage, hvor fokus er på at løsne spændinger i muskler der lige har præsteret, eller skal lige til det. Formålet med massagen er øge blodcirkulation og reducere spændinger i muskler. En reduceret spænding i muskler er nemlig med til at løbende forbygge skader og behjælpe eksiterende – om det så omhandler spændinger fra et diskoskast eller en diskussion på arbejdet. 

Nedenfor finder du tre forskellige typer Sportsmassage, der beviser at massageformen er for alle og enhver der præsterer i sin dagligdag.

 1. Restorativt Sport
  Er også det top atleter kalder \’hverdagsmassage\’. Den har til formål at genoprette eller restore dine musklers optimale ydeevne. Dette gør at atleterne i mindre grad oplever muskelømhed – såkaldte DOMS (Delayed Onset Muscles Soreness) og kan yde deres ypperste dag efter dag – noget mange stressede arbejdsfolk i Danmark sikkert også føler, at de kunne trænge til. 
 2. Rehabiliterende sportsmassage
  Er den type massage vores top atleter får, når det der ikke må ske, skete. Massagetypen bruges efter en skade og har til formål at løsne de anspændte muskler op og sikre at den naturlige healingsproces har de bedste forudsætninger for at virke som den skal. 

  Selvom at navnet (også) kan virke ret misvisende er tennis-albuen (der forekommer mere på kontoret end til Wimbeldon) et godt eksempel på hvorfor os \’ikke\’ top atleter også kan gavne af rehabiliterende sportsmassage.

 3. Inden konkurrence/Efter konkurrence
  Kolde muskler er ikke til at yde på, det ved alle der bare én gang har bevæget sig ud på den famøse morgen løbetur – det er ikke til at komme ud over stepperne når motoren er kold. 

  Af samme grund får vores atleter massage før de skal præstere, både for at gøre musklerne klar til at yde – noget mange fysisk aktive erhvervsfolk kan tage med sig før sin næste store præsentation eller den hårde arbejdsdag. Men de får den også, for at sænke eventuelle høje stressniveauer og mindske nervøsitet. Massage udløser nemlig en række naturlige stoffer i hjernen, der er forbundet med lavere frygt- og anstniveauer og større glæde og gåpåmod – og det er, om-ikke-andet, utroligt vigtigt at have med, hvis man bliver nervøs under store præsentationer eller før det store møde som man brænder for at lukke.

Så før din næste hårde eller store dag, er det måske værd at prøve en Sportsmassage af, hvem ved om det er de tyve minutters massage, der gør hele forskellen.