Lakering og maling af biler

Biler er som alle andre ting der bruges ofte – det bliver slidt over tid. Især biler som kører mange kilometre kan over tid få skrammer udenpå. Det er dog ikke ens betydning med at man behøver at gå ud og købe en ny bil. Der er nemlig en mulig for at du kan få Lakering & maling af din bil hos din lokale mekaniker eller autolakere. 

Hvorfor lakere bilen?

Det kan være du har fået en masse mindre ridser på din bil i løbet af den periode du har ejet bilen eller det kan være at du bare er blevet utrolig træt at farven du valgte bilen i. Pink er en super flot farve, men det er måske federe i momentet end til kundemøder som 38 årig hos en stor virksomhed. Du kan derfor stå i en situation hvor du pludseligt vil have omlakeret din bil. Det kan være mindre dele af din bil eller det kan være at du vil have lakeret hele bilen udvendigt.

Hvor lang tid tager en omlakering?

Uden at kende omfanget af eventuelle skader på din bil, størrelsen på din bil eller hvor mange dele det udvendige eksteriør udgør på bilen så det utroligt svært at svare på hvor lang tid det tager at lakere og male bilen. En total omlakering af bil kan tage alt fra 1 uge til 5 uger afhængig af antal dele. Det er selvfølgelig uden at indtænke eventuelle ønsker om unik farve eller specialfremstillet farve til sin bil. 

Hvad koster en omlakering af bil?

Igen afhænger det af antal dele på bilen, størrelse, farve, antal lag for at dække eventuelle ridser osv., men prisen for en total omlakering af bilen beregnes typisk pr. Liter maling og så et estimat fra autolakeren. For en mellemklasse bil vil prisen være i omfanget af 10.000 kr. til 30.000 kr. og er det mange dybe ridser kan det koste helt op til 50.000 kr.! 

Derfor er en lakering så omkostningsfuld

Det er et kæmpe stykke arbejde for en autolakerer at skulle omlakere hele bilen – så først og fremmest ligger der utrolig mange timers arbejde i det. De mange dele skal enten skilles fra bilen eller også tapes hele bilen så der ikke males på eks. ruder og lister. Lakering og maling af din bil og hvor omkostningstungt det er afhænger 100% af bilen og årsagen for omlakeringen.