Lån 5000 kroner uden sikkerhed

Når du låner penge online, gælder det generelt, at du låner penge uden sikkerhed. Den online låneverden kan være en forvirrende størrelse, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige lånebegreber, før du låner penge. I denne artikel kan du blive klogere på lån uden sikkerhed.  

Hvad betyder det at stille sikkerhed? 

Når du optager et lån i banken, skal du typisk stille sikkerhed. Dette betyder, at du sætter nogle af dine værdifulde genstande i pant for lånet. Låner du mange penge, kan du for eksempel stille sikkerhed i dit hus eller din bil.  

Hvis du misligholder lånet, kan banken således kræve, at de genstande, som du har stillet sikkerhed i, bliver solgt. På den måde er banken nemlig sikker på at få sine penge, selv hvis du ikke har formået at passe lånet ordentligt.  

Betydning for de online lån 

Lån 5000 kr og brug dem på lige hvad du har lyst til. Dette er nemlig en mulighed, hvis du låner penge online. Da du ikke skal stille sikkerhed, når du låner online, ser disse lån en anelse anderledes ud. Blandt andet kan du godt forvente, at de lån som du optager online, har højere renter og gebyrer.  

De høje renter og gebyrer skyldes, at låneudbyderne på en eller anden måde skal modtage de penge, som de mister, når folk ikke betaler deres lån tilbage. Da du ikke stiller sikkerhed, når du låner online, er de høje renter og gebyrer altså en form for garanti for låneudbyderne.  

En hurtig låneproces 

Som nævnt ovenfor er én af konsekvenserne ved ikke at stille sikkerhed, de højere renter og gebyrer. Dog er der også nogle positive aspekter af dette faktum. Blandt andet bliver låneprocessen hurtigere, når du ikke skal stille sikkerhed. Et sådan lån kan fx. Være et sms-lån hvor du hurtigt og nemt kan låne penge uden at finansieringsfirmaet stiller kritiske spørgsmål. Du sender blot en sms og får pengene indbetalt på din konto meget hurtigt. 

Brug din kritiske sans 

Umiddelbart kan det online lånemarked virke som et slaraffenland; du skal ikke stille sikkerhed, og der er ingen, som spørger, hvad du skal bruge dine penge på. Dog er det vigtigt, at du bruger din kritiske sans, når du skal låne penge. Det er meget nemt at låne pengene for at have det sjovt. Men det er aldrig nemt at komme ud af en ond gælds-spiral. Husk at være kritisk og læs op på tingene inden du trykker OK.